9_nap_v_1_1372105735.png_2555x983

A hét végén véget ért valami, ami még talán el sem kezdődött igazán.

http://forum.tozsde.hu/kezdoknek/835-egy-mukoedo-devizatozsdei-strategia-16.html#post35613

Van, aki annyira hisz a saját stratégiájában, hogy a másfajta gondolkodásmód minden csíráját ki akarja irtani más emberekből, csak azért, mert az Ő számításai mást igazolnak. De a lényeg az mindig a végső számlaegyenleg lesz. Az, hogy ez a technika többe kerül, mintha hagyományos módon nyitnánk pozikat......vitathatatlan. Mint ahogyan az is, hogy sokkal könnyebb mentálisan így nyitni és zárni. Mondhatjuk azt is, hogy a mentális terhet letesszük a vállunkról némi aprópénzért. Mit kapunk cserébe? Azt, amire szerintem sok trader vágyik. A fordulópontokon tudunk egy-egy mozgásban benne lenni, és ezzel kirakni a nyakunkból a négy fő kereskedési félelem egyikét: "kihagyni egy kereskedési lehetőséget".

Feltehetem azt a kérdést is, hogy mi a drágább? Biztosan benne lenni plusz költségért egy adott mozgásban, vagy pedig mentális okok miatt kimaradni belőle. Vagy ami még rosszabb, egy stop vadászat után kihullani és végignézni, hogy az ár elmegy az irányunkba. Esetleg valamiféle fordulási jelet belelátni a piacba, és kicsi profitban kiszállni, majd végignézni, hogy meddig mehetett volna.....

Én mindenképpen próbálom tovább vinni itt a blogon ezt a tesztet, remélem, hogy sikerülni fog pozitív eredményt felmutatni. Ez természetesen könnyebb lenne úgy, ha Lucem továbbra is segítene, de ez az egész technika felkeltette annyira az érdeklődésemet, hogy tovább csináljam akár nélküle is. Lehet, hogy így nem lesz hibátlan, de biztos, hogy tanulni fogok belőle.......és remélem, hogy esetleg más is.

Szóval következzen a 9. nap:

1. Gappel nyitott a piac, amit úgy néz ki a nap végére sikerült visszatöltenie. Tehát az ár a pénteki záróár környékén, ahol nyitottam az utolsó vételi pozit. Ha a pénteki árhoz képest nézem, akkor egy doji gyertya van, aminél nem kell tennünk semmit, várjuk a holnapi mozgást.

2. Egy másik szemszögből, ha csak a mai mozgást nézzük, ahogy a képen is látszik, akkor az egy long gyertya, aminél sell-t kellene nyitni.

Én az első lehetőséget választom, és mindig így fogok tenni az ilyen esetekben. Lehet, hogy ez így nem jó, de mivel úgy néz ki, hogy Lucem ebben már nem fog állást foglalni, így majd az idő dönti el.

További sok pipet mindenkinek!

Szerző: simifx  2013.06.24. 22:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forexvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr595376507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása